torsdag 21 mars 2013

Så var det här med dörrar igen

Tydligen är det svårt med dörrar. Dagens betraktelse handlar om dörren mellan de två tågsätten. Den som inte är gjord av glas, men har en riktig knapp till höger.

På Hyllie kliver det ombord en kvinna. Hon öppnar glasdörren, den med rörelsesensor, med bravur och tar två steg in i första klasskupén. Hon upptäcker dörren, som inte är gjord av glas och stannar till. Hon kläcker ur sig "nej" och vänder på klacken. Hon fortsätter inte bakåt i tåget utan kliver av tåget och går längs tåget för att kliva in i nästa vagn.

Strax efter denna kvinna kommer ytterligare en kvinna som ska gå genom kupén och vidare till nästa tågsätt. Hon kommer ända fram till dörren innan hon får problem. Hon ser inte knappen utan tror att klistermärket, som visar att man inte ska ställa bagage framför dörren, är en touchknapp. Det medför att hon smeker dörren med handen under ett par sekunder innan hon inser att det inte är en knapp. Hon upptäcker ganska snart knappen och tar sig vidare.

På Malmö C kliver det ombord en man som ställer sig i vestibulen och tittar tvekande in i kupén. En annan resenär går in i kupén och den tveksamme mannen tittar nyfiket in i kupén och utbrister "Det går att gå i genom" när den andre resenären trycker på knappen så att dörren öppnas.

Inte långt efter den nyfikne mannen kommer ett yngre par in i kupén. Killen går före och tjejen går efter. När killen kommer fram till dörren vänder han sig om och meddelar att de måste vända. Tjejen protesterar och menar att han ska trycka på knappen. Killen vänder sig om och trycker på knappen och det unga paret kommer vidare.

Det verkar ha varit extra svårt att trycka på knappen idag och jag undrar hur många av dessa som nyst i handen innan de tryckte på knappen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar