måndag 18 mars 2013

Perrongmotion

Det går bra för tågen idag. Mitt ordinarie öresundståg var försenat så nästa tåg avgick tidigare, så jag åkte med nästa tåg.

Det gick väl sådär. Till att börja med var det ett kort tåg med första klass i fören, så det blev en rask promenad till utkanten av Lund kändes det som. Väl ombord så kom vi inte längre än till Malmö C innan tåget togs ur trafik. Detta meddelande om inställt tåg meddelades endast inne i tåget. På skyltarna på perrongen såg det ut som om tåget skulle fortsätta. Med andra ord så stod det en massa förväntansfulla påstigare vid varje dörr. Det verkade dock som om de fick informationen om det inställda tåget av de avstigande för när tåget var tömt stod de på snyggt kvar i sin påstigningformation utan att kliva ombord.

De som kom ner på perrongen hade alla reflexen att springa mot det stillastående tåget utan att reflektera över att perrongen var full av stillastående resenärer. Språngmarschen fortsatte tills någon vänlig själ upplyste dem om att det bara var en tågatrapp som stod längre fram. Språngmarschen avslutades på traditionsenligt sätt medelst sakta minskande hastighet, visslande gång alternativt en tvärnit.

Ombord på tåget hade vi fått information om att nästa tåg skulle gå från spår 1, dvs samma spår som vi kom in på, och avgå 07:13. Enligt skyltarna skulle det vara mitt ordinarie tåg som hade ny tid 07:09. För att råda bot på förvirringen så kungjordes det i högtalarna både på svenska och engelska att nästa tåg mot Köpenhamn skulle avgå 07:13 från spår 2. Helt plötsligt så förflyttar sig hela passagerarklumpen ett par meter till vänster i tågens färdriktning för att poistionera sig rätt inför stundande tåg. Men säg den glädje som varar för evigt. Den automagiska rösten hann precis avsluta meddelandet om spårändring till spår 2 innan det var dags för nästa minaretutrop. Denna gång var det spårändring till spår 1, så passagerarklumpen förflyttar sig ånyo och denna gång till höger.

Innan vi kom i väg så hade passagerarklumpen vuxit till tre tågfyllningar, så nu åker vi sillaexpressen över sundet. Men annars går det bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar