torsdag 21 mars 2013

Dagens insändare

Med jämna mellanrum dyker det upp insändare där de klagas på snörvlande, nysande och hostande i kollektivtrafiken. Nu verkar det vara dags för en runda, men den som har inlett debatten med dagens insändare lyfter frågan en nivå. Den normala starten på denna debatt brukar vara att någon snörvlar alternativt hostar eller nyser ombord på ett kollektivtrafikfordon, men inte idag. Idag är problemet att man står och håller i sig när man hostar och nyser i handen för att sedan fortsätta att hålla i sig med den nynysta handen. Problemet är alltså att bacillerna hamnar i handen och sedan på handtaget för vidare transport till nästa resenär. Lösningen på problemet, enligt insändaren, skulle vara att alla nyser och hostar i armvecket och insändaren undrar om det verkligen inte är någon annan som uppfostrats till att nysa i armvecket.

Frågan är om detta skulle vara ett problem för insändaren om nysningen gjordes innan insändaren klev ombord. Tänk om alla som klev av på stationen där insändaren klev ombord hade nyst och hållit i ett handtag. Hade det fortfarande varit ett problem värt att skriva en insändare eller är problemet vetskapen om vad som sker? Ungefär som att lasagne är gott ända tills man får veta att det är hästkött i den.

Jag kan inte låta bli att fundera på vad insändaren gör om gastrycket i slutdelen av matsmältningskanalen blir för högt. Att fisa i knävecket är inte bara svårt, utan ser även ganska löjligt ut åtminstone ombord på ett tåg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar