torsdag 11 april 2013

Reservation med information om reservation

Hej och välkommen in i första klass-kupén igen. Som ni märker är vi bara två stycken här idag, jag och en terr... turist. Terr... Turisten befann sig redan i kupén när jag stövlade in och slank ned på MIN PLATS. Han idkade okulärbesiktning av alla små elektroniska skyltar på hatthyllan ovanför alla säten. De små skyltarna som säger "Kan vara reserverad" på det språk som normalt används i det land där tåget befinner sig för tillfället. Under denna besiktning så syntes en icke försumbar mängd oro i hans ansiktsuttryck. Oron över att sätta sig på någons plats. I detta ansiktsuttryck kunde man även skönja en ganska signifikant mängd av utnyttjande av hjärnkapacitet för att lösa ekvationen. Nu är jag inte säker på att terr... turisten uppfattat ekvationen korrekt. Om han missat den inte allt för väsentliga delen "Kan vara" så går ekvationen inte att lösa, eftersom alla platser då är upptagna. Hans ansiktsuttryck såg ut som om han förutsatt att alla platser var upptagna. Vilket borde innebära att han känner sig rebellisk när han tror att han sitter på någon annans plats. Vi kan väl vara överens om att vi inte skvallrar för honom att han sitter på den sida som inte är bokningsbar så att han får känna sig rebellisk.

Jag vet inte om ni tittade på honom alldeles nyss, men han har kopplat in strömmen till sin dator i uttaget i hatthyllan och för en liten stund sedan så trillade sladden med tillhörande stickpropp ur uttaget och träffade honom i huvudet.

Om ni tittar ut så har vi anlänt till Sverige och om ni tittar åt vänster med näsan i tågets färdriktning så ser ni Malmö arena dä SM-finalen i innebandy går på lördag och eurovisionsschlagerfestivalen (det är roligare att skriva ett långt sammansatt svenskt ord än tre engelska). Om ni fokusera på vad som händer i kupén så ser ni att terr.. turisten testar om det finns något fungerande eluttag i kupén. Det gör det inte, men det behöver vi inte säga något till honom om heller.

Om vi då ska sammanfatta dagens information i kupén så är den information som finns visserligen korrekt. Dess innehåll ger egentligen ingen information, men den ger den som lämnat informationen en känsla av att de faktiskt gett information. Ett avtlatsbrev skulle man kunna säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar