måndag 7 maj 2012

Känslosamma svenskar

Det sägs att vi svenskar är dåliga på att visa känslor. Den som säger det har aldrig sett en svensk som missar ett tåg. Det finns några gryndläggande typer som missar tåg:

Den aggresive - Blir fullständigt rosenrasande, viftar gärna åt lokförarens håll och om adrenalundosen är tillräckligt hög så får tåget ett slag eller spark.

Motionären - Komner precis fram när tåget ska gå. Trycker på öppna-dörr-knappen på samma sätt som en orienterar stämplar på en kontroll. Ser därefter ut som om morgondagens motionsrunda är avklarad och har ett nöjt leende på läpparna sim döljer frustrationen.

Den oskyldige - Försöker se helt oberörd ut. Lyckas dock inte och bortförklarar sig med "Jag sprang inte alls. Jag gick i raskt tempo och jag ska faktiskt åka med nästa tåg."

Den oberörde - Kan för ett otränat öga misstas för att vara den oskyldige. Skillnaden är att denna inte försöker bortförklara sig. Påminner väldigt mycket om någon som ramlat på en isfläck och först kontrollerar om någon sett vurpan innan kontroll av alla kroppsfunktioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar