onsdag 28 november 2012

Resenärsprofiler

Eftersom mina tåg passerar några turistmagneter och affärsresenärsplatser så är det en ganska varierad flora av resenärer på tågen, men det finns ett tydligt mönster i vem som åker när.

Affärsresenärerma (reser ensamma eller max två och två, har koll på läget, är tystlåtna och är propert klädda) dominerar måndag och tisdag morgon samt i måttlig omfattning eftermiddagarna på måndagar, tisdagar och onsdagar.

Pendlare (reser ensamma, har koll på läget, är tystlåtna och är vardagligt klädda) är väldigt frekventa alla mornar, utom fredag och på eftermiddagarna måttliga mängder.

Konferens- och mässdeltagare (reser i grupp om fyra och uppåt, kan vara förvirrade, lever om och har en klädstil närmare affärsresenären än pendlaren) förekommer i princip endast onsdag och torsdag eftermiddag och då i rikliga mängder.

Turister (reser i grupp/familj, lever om väldigt mycket, är förvirrade och är ledigt klädda) förekommer i mycket begränsad omfattning tisdag eftermiddag, måttliga mängder onsdag eftermiddag, mycket stora mängder tordag eftermiddag och fredag morgon samt på fredag eftermiddag i sådan omfattning att en Klass 3-varning vore en underdrift.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar