måndag 12 november 2012

Fel spår

Idag har dom Youtube-dag hos Trafikverket. Det betyder att de gör allt för att förvirra oss som står på perrongen och sedan lägger upp övervakningsfilmen på Youtube.

Det hela började med att mitt pågatåg anlände på spår 2 istället för spår 1, eftersom det stod ett Ystad-tåg på spår 1. När vi skulle kliva av var några så inne i sina hjulspår att de försökte gå av till vänster trots att dörrarna öppnades på höger sida. Någon höll på att drutta ned på spår 3 eftersom de var vana att gå rakt ut från tåget till bussen.

Mitt öresundståg går normalt sett från spår 1, så efter gratistidningshämtningen ställde jag mig i mitt vanliga relativt vindstilla hörn och försökte läsa tidningarna. Under tiden jag hämtat tidningarna hade de försenade Ystadståget på spår 1 förvandlats till ett Malmötåg. Med andra ord så kan man se besvikna resenärer  på övervakningsfilmerna på alla stationer i Malmö.

Mitt öresundståg går normalt 6:41, men när det förvandlade Ystadståget hade försvunnit så påstod informationstavlan att det skulle gå 6:45. Vilket efter beräkning av moms och inflation slutade på 6:47. Vilket i sin tur är två minuter före nästa öresundståg som går från spår 2. Ett snabbt getöga slänges på informationstavlorna vid spår 2 som förkunnar "Tillfälligt avbrott". Vilket är mer korrekt än de tidsgissningar som brukar visas normalt. Det är i sådana här lägen det kan vara bra att ta position uppe på bron mellan spår 1 och 2, men förekomsten av ostämd gitarr- och saxofonmusik gör att många tvekar. Alltså, hur tänkte musikanterna? Saxofon och gitarr på en måndagmorgon med försenade tåg? Det är ungefär som mjölk och senap blandat med lite citronsyra.

När det slutligen visar sig att 6:49-tåget dyker upp före 6:41-tåget så påbörjas lämmelvandringen från spår 1 till spår 2. Youtube-dagen till ära så har vi tre extra hinder. Trasig rulltrappa upp från spår 1, vilket inte hindrar turister från att släpa suna jätteväskor upp för den. Hinder två: gitarr- och saxofonspelande optimistiska studenter. Slutligen en trasig rulltrappa ned till spår 2. Egentligen skulle den trasiga informationstavla räknas som ett positivt hinder eftersom den förbättrar läget i förhållande till normalläget.

De som tittar på övervakningskamerorna ligger nog på golvet och vrider sig av skratt efter att ha sett alla förvirrade resenärer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar