söndag 25 mars 2012

Sommartid

Jahapp, då var det dags att bli snuvad på en timme igen. Visst vi får tillbaka den om sju månader, men det måste vara någon bankdirektör inblandad i det hela efter som vi inte får någon ränta på timmen som vi lånar ut. Ett annat problem är tydligen att sommartid bidrar till den globala uppvärmningen. I alla fall enligt Örjan Danielsson som skrev nedanstående insändare för några år sedan.

"Slopa skadlig sommartid!
Sommartid bidrar till den globala uppvärmningen! Under sommarhalvåret vrider vi, de flesta länder på norra hemisfären, fram klockorna en timme. Det medför att vi får en timme mer solsken varje dag vilket är förödande för isen i Antarktis som därvid smälter i snabbare takt.
Även på södra halvklotet har man sommartid (när vi har vintertid), vilket innebär att isen i Antarktis får mer sol och därför smälter snabbare. Och när polarisarna smälter stiger vattenytan i havet med översvämningar i låglänta länder som följd. Så, för att minska den globala uppvärmningen och därmed följande naturkatastrofer, måste vi avskaffa sommartiden och ha normaltid året om!
Örjan Danielsson, Fagersta."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar