tisdag 18 december 2012

Snart är det jul

Julen är den högtid då vi inte bara har nötter på bordet, utan det är en massa nötter som ska åka tåg också. Jag har börjat se några förtrupper av nötter på mornarna som åker till Kastrup för att tillbringa julen på ett varmare ställe. Nötterna har inte synts till på eftermiddagarna, än. Men det är bara en tidsfråga innan de är här.

Bara för att ni ska förstå vad det handlar om så kommer här ett litet sammandrag. Tåget jag åker på eftermiddagen kommer från Helsingör och åker från Köpenhamn H kl. 15.32 och går via Kastrup, Malmö, Lund mfl upp till Göteborg. När man kommer in i första klass-kupén är platserna till höger bokade och de till vänster obokade, men ovanför varje plats på båda sidor är det en liten skylt som förkunnar "Kan vara reserverad". Eftersom vi pendlare känner till höger-vänsterskalan så sätter vi oss till vänster och nött, förlåt, turisterna utan bokade platser sätter sig till höger. De sätter sig alltså på de bokade platserna. Ett tiotal ombordlyftna resväskor senare dyker givetvis nö... turisten med platsbokningen upp och den obokade får flytta på sig för att några resväskor senare göra om samma procedur. Givetvis står det någon i gången och rotar efter sin biljett. Någon annan är i fel vagn, men på rättplatsnummer och någon hittar inte sin biljett. När det är lagomt mycket nötter stående i gången och försöker pinka in sitt revir påbörjas en lek som heter "hitta en plats för mina väskor". Den går ut på att hitta någonstans att ha sina väskor samt att samla bonuspoäng genom att dänga väskan i huvudet på någon medpassagerare. Om man lyckas slå av någon mössan så dubbleras poängen och en nedpetade tupé ger fem gånger.

Detta sker alltså på varje station från Kastrup, så på en resa så hinner jag uppleva det fyra gånger. Om vi har riktig tur så dyker tullen upp när vi lämnat Kastrup och alla måste identifiera sina väskor, som de inte vet var de är efter att någon annan har möblerat om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar