måndag 23 juli 2012

Sagostund

Jag är inte säker på om Kävlinge bibliotek hade förlagt sin sagostund vid stationen i torsdags eller om SVT spelade in årets snillen spekulerar. Det hade blivit nått tjall i ett ställverk i Landskrona vilket medförde att pågatågen vände i Kävlinge och Öresundstågen åkte via Teckomatorp direkt till Helsingborg. Vi fick besked om att ersättningsbussar var beställda och vandrade likt ett lämmeltåg mot ersättningsbusshållplatsen (Hur många poäng ger det ordet i Wordfeud?). Väl på plats så började sagostunden.

"Jag såg massor av bussar i..." - Mjo, det finns väldigt många bussar vid en bussdepå så här års, men väldigt få bussförare.

"Varför står han bara där?" - Om en buss som står på andra sidan gatan och har en sovande busschaufför i sig.

"Barsebäckshamn. Han måste skämta." - När bussen som stått och haft paus skyltar om för attt köra. Det blir säkert bra flyt i busstrafiken om vi ställer in alla ordinarie turer runt Kävlinge.

"Nu har vi stått här i en timme." - Det har gått 30 minuter sedan felet uppstod och 20 minuter sedan vårt tåg anlände.

"Det är alltid samma visa. Tågen går aldrig i tid." - En kvalificerad gissning är att personen inte hade månadskort.

"Hur svårt kan det vara att fixa fram ersättningsbussar?" - Nu ska vi se... Semestertider. Ute på landsbygden. "Rusningstid i städerna. Inga problem.

"Å det är inte billigt heller" - Ett tvåmånaders kort som man kan åka i hela Skåne kostar 525 kr nu under sommaren.

"Om vi ringer flera så förstår de att det är bråttom." - och då kommer bussarna snabbare?

Det lät som om världen höll på att gå under. Bussarna var på plats cirka 50 minuter efter felet inträffade, vilket är rätt så bra med tanke på att det tar minst 20 minuter från Lund, minst 30 från Malmö och minst 40 från Helsingborg. Det enda jag kan klaga på är informationen. Den sista informationen som jag fick var av tågvärden när jag klev av. Det hade inte varit dumt med någon som representerade Skånetrafiken som kunde ha gett information om bussarnas ankomsttid, vilka tåg som körde och hur man lättast tog sig till x.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar